Te to po prostu niebo w gębie.
Przepyszne!
Można podawać z jogurtem , sosem pieczarkowym. Czy jako dodatek do barszczu.
KOTLECIKI ZIEMNIACZANE
(źródło: przystole)
3 duże ziemniaki
1 jajko
2-3 łyżki mąki pszennej
1 duża cebula
sól, pieprz
1 łyżka masła do smażenia cebuli
bułka tarta
olej
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić i obrać. Przepuścić przez praskę.
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle.
Do ziemniaków dodać wystudzoną cebulę, jajko, mąkę. Przyprawić solą, pieprzem i wymieszać.
Z ciasta uformować niewielkie kulki, obtoczyć w bułce tartej i spłaszczyć w dłoni, żeby powstały płaskie kotleciki.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu ston na złoty kolor.
SMACZNEGO :)
Również je uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńŚwietne! Podałabym z sosem grzybowym. Pycha!
OdpowiedzUsuńsuper smaczne nawet Januszowi smakuje :)
OdpowiedzUsuń