24 lutego 2010
Surówka z selera
Ostatnio maż zapytal dlaczego tak rzadko jemy seler, pietruszkę, marchewkę...
W sumie jakby się zastanowic, to ma rację. Jakies salatki wymyslam, a nie zwracam uwagi na to co mam pod ręką.
I raz, dwa przygotowalam surówkę z selera jako dodatek do drugiego dania. :)
SURÓWKA Z SELERA
seler
1 jablko
lyżka chrzanu
sól,
cukier
pieprz,
sok z cytryny
oliwa
Seler zetrzec na tarce. Jablko równiez zetrzec i wymieszac z selerem. Dodac chrzan. Do smaku dodac cukier, sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Wymieszac. I ...
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ja selera w wersji surowej jadam niezwykle rzadko, prawie wcale, achyba warto:)
OdpowiedzUsuńA ja surówki z selera lubię bardzo ale też często ich nie robię... Wypróbuję Twoją :)
OdpowiedzUsuńtakiej wersji z selera nie próbowałam, jedynie z marchewką. Muszę się więc skusić:)
OdpowiedzUsuńLubię selera, pod każdą postacią. A na przednówku mam na niego podwójną ochotę! :)
OdpowiedzUsuń