24 lutego 2010

Surówka z selera


Ostatnio maż zapytal dlaczego tak rzadko jemy seler, pietruszkę, marchewkę...
W sumie jakby się zastanowic, to ma rację. Jakies salatki wymyslam, a nie zwracam uwagi na to co mam pod ręką.
I raz, dwa przygotowalam surówkę z selera jako dodatek do drugiego dania. :)

SURÓWKA Z SELERA

seler
1 jablko
lyżka chrzanu
sól,
cukier
pieprz,
sok z cytryny
oliwa

Seler zetrzec na tarce. Jablko równiez zetrzec i wymieszac z selerem. Dodac chrzan. Do smaku dodac cukier, sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Wymieszac. I ...

SMACZNEGO :)

4 komentarze:

  1. Ja selera w wersji surowej jadam niezwykle rzadko, prawie wcale, achyba warto:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja surówki z selera lubię bardzo ale też często ich nie robię... Wypróbuję Twoją :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takiej wersji z selera nie próbowałam, jedynie z marchewką. Muszę się więc skusić:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię selera, pod każdą postacią. A na przednówku mam na niego podwójną ochotę! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)