14 lipca 2010

Oscypek

Mój mąż po jakimś pobycie na szkoleniu przyjechał z nowym pomysłem na potrawę.
Połączenie smaków: kwaśnego, słonego i słodkiego.
Pycha.


OSCYPEK

kilka plastrów oscypka
ogórek kiszony
żurawina

Plastry oscypka podsmażamy na patelni z dwóch stron. Przekładamy na talerz. Ogórek kroimy w plasterki, dodajemy żurawinę i ... już.

SMACZNEGO! :)

11 komentarzy:

  1. Fajna smakowa hybryda ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Tez bym tak chciala!

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubie oscypka, dawno nie jadlam

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię. Zawsze jednak jadłam bez ogórka i przygotowywałam go na grillu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. moje ulubione trzy potrawy:) w jednym :) no the best ta prostota:)

    OdpowiedzUsuń
  6. oj fajnie. smażony oscypek to jest to.ja bym tego ogóra na oscypa położyła i na to żurawinkę;)

    OdpowiedzUsuń
  7. ja to bym chciała takiego prawdziwego oscypka. takiego, którego jadłam raz tylko w życiu, w górach. był pyszny. i bez zurawiny.

    OdpowiedzUsuń
  8. kocham gory, kocham oscypki. te prawdziwe, prosto od gorali, mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Zapowiada się przepysznie. Uwielbiam oscypka pod każdą postacią. PYCHA :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Arven - oj bardzo fajna :)

    Anulka - to tylko trzeba zaopatrzyć się w odpowiednie składniki ;)

    Gosia - my też jadamy tylko oscypka jak jedziemy w góry

    Panno Malwino - tak wlaśnie wszystko razem do buzi ma iśc :D

    Asiejko - my też oscypka jadamy w górach. :-)



    Kas - :-)))) prostota jest the best :D


    Paula - na grilu też może być, tylko spróbuj z ogórkiem i żurawinką :D

    Zuza - to tak jak MY :)

    Kasia - owszem pycha :-)))


    Pozdrawiam wszystkich :-)))))))))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  11. Proste, pyszne danie:) W sam raz na upały:) Ale mi teraz zrobiłaś ochotę na oscypki!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)