I wyszło smakowite danie.
SCHAB W MAJERANKU
kilka plastrów schabu
sól,
pieprz
papryka
majeranek
ziele angielskie
liśc laurowy
trochę mąki + śmietana
Schab pokroic w kosteczkę. Obsypac solą, pieprzem, papryką i dużą ilością majeranku.
Wrzucic mieso na rozgrzany olej. Dodac ziele angielskie i listek laurowy.
Podsmazyc kilka miniut. Dusic kilka minut.
Następnie podlac wodą. I dusic tak dlugo aż mięso będzie miękkie.
Łyżkę mąki wymieszac ze śmietaną. Dodac do sosu. Wymieszac.
I już można podawac.
Pycha!!
SMACZNEGO :)
Bardzo lubię takie mięsko, to prawda, że jest pyszne. I smakuje świetnie zarówno z ziemniakami jak kopytkami czy kluskami śląskimi :)
OdpowiedzUsuńja na zwykłe kotlety tez rzadko mam ochotę
OdpowiedzUsuńale na takie danie chętnie
najlepiej z kaszą
Rain.drop: masz rację, pycha.
OdpowiedzUsuńAsiejko: kasza rownież pycha do tego. I jakaś suroweczka.
Pozdrawiam
Taki schabik mmmm pycha !!!!
OdpowiedzUsuń