26 lutego 2010

Schab w majeranku

Miałam zamrożonych kilka kotletów schabowych. Ale nikt z domowników nie miał ochoty na zwykłe kotlety, więc postanowilam zrobię coś "ala" gulasz.

I wyszło smakowite danie.


SCHAB W MAJERANKU

kilka plastrów schabu
sól,
pieprz
papryka
majeranek
ziele angielskie
liśc laurowy
trochę mąki + śmietana

Schab pokroic w kosteczkę. Obsypac solą, pieprzem, papryką i dużą ilością majeranku.
Wrzucic mieso na rozgrzany olej. Dodac ziele angielskie i listek laurowy.
Podsmazyc kilka miniut. Dusic kilka minut.
Następnie podlac wodą. I dusic tak dlugo aż mięso będzie miękkie.
Łyżkę mąki wymieszac ze śmietaną. Dodac do sosu. Wymieszac.

I już można podawac.
Pycha!!

SMACZNEGO :)

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie mięsko, to prawda, że jest pyszne. I smakuje świetnie zarówno z ziemniakami jak kopytkami czy kluskami śląskimi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja na zwykłe kotlety tez rzadko mam ochotę
    ale na takie danie chętnie
    najlepiej z kaszą

    OdpowiedzUsuń
  3. Rain.drop: masz rację, pycha.

    Asiejko: kasza rownież pycha do tego. I jakaś suroweczka.

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki schabik mmmm pycha !!!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)