17 grudnia 2009

Naleśniki ze szpinakiem i kaszą gryczaną

Jak już wspominałam u nas wszyscy cisną się do kuchni.
Tym razem mąż przygotował jedno z moich ulubionych dań.
Należy przygotować nalesniki, a potem tylko dodać farsz.

Wspaniałe połączenie kaszy gryczanej i szpinaku. Mniam.



NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I KASZĄ GRYCZANĄ
1 torebka kaszy gryczanej
paczka szpinaku mrożonego
oliwa
cebula
3-4 zabki czosnku
pieprz
sól
maggi
kwaśna śmietana
ser żółty
keczup

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do garnka wlać trochę oliwy. Cebulę drobno poszatkować. Wrzucić na oliwe, zeszklić. Dodać szpinak. Jak już szpinak będzie rozmrożony, pogotować jeszcze kilka minut. Dodać 3-4 ząbki czosnku wyciśniętego. Poddusić. Dodać pieprz, sół, maggi, 3-4 łyżki kwaśnej śmietany. Wymieszać. Dorzucić kaszę gryczaną. Wymieszać i doprawić jeszcze do smaku.

Farsz nałożyć do nalesników, posypać startym żółtym serem.
Zawinąć.
Naleśnik można polać keczupem.

SMACZNEGO :)



3 komentarze:

  1. Zjadłoby się, oj zjadło :))
    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ach nalesniki :) Moj Maz nielubi kaszy gryczanej.. raz zrobialm z jakims sosem to ledwo co zjadl hehe:) Ale napewno inna kasza tez sie nada do tego przepisu* A lubie takie nalesniczki na slono* :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Majanko, to moze sie poczęstuj ;)

    Gosiaa a może jak wymieszasz ze szpinakiem to ... nie zauważy i zje? ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)