Czy ... pączka :) i to kilku najlepiej.
Dlatego po wczorajszym tłustym czwartku biję się w piersi i polecam równie pyszną rybkę :)).
Przepis znaleziony w jakiejś małej książeczce, ale zupełnie nie mam pojęcia w jakiej.
RYBA PO GRECKU
2-3 filety rybne
2 marchewki
1 seler mały
1 pietruszka
2 cebule
koncentrat pomidorowy
½ kostki rosołowej
sól, pieprz
sok z cytryny
Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem oraz
sokiem z cytryny i najlepiej udusić na parze. Wyłożyć do salaterki.
Cebulę pokroić w kostkę, resztę warzyw zatrzeć na grubej
tarce. Cebulę podsmażyć na patelni teflonowej, dodać
warzywa, pół kubka wywaru z ½ kostki rosołowej i dusić do
miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy (niedużo), chwilę
dusić. Warzywa wyłożyć na rybę, wystudzić, schłodzić w lodówce.
Jeżeli chcemy podawać rybę na obiad, podajemy oczywiście na ciepło.
SMACZNEGO :)
Pyszna ta rybka. Bardzo lubię po grecku. Wspaniała:)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia