Znalazłam marchewkę, cebulę i żółty ser. Mało? Okazało się, że nie. Powstały przepyszne kotleciki .
KOTLETY MARCHEWKOWE
3-4 duże marchewki
cebula
torebka ryżu
2 jajka
3 lyżki bułki tartej + bułka tarta do obtoczenia
duża garść startego żółtego sera
sól, pieprz
Ryż ugotować. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach.
Cebulę posiekać drobno.
Ryż po ugotowaniu wymieszać z marchewką, cebulą, jajkami. Dodać bułkę tartę. Wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
SMACZNEGO :-)
Pomysłowe i ładne te kotleciki!:)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś marchewkowe i bardzo mismakowały:)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie, no i jak to już wspomniała majana - pomysłowe:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
bardzo podoba mi się ten marchewkowy pomysł!
OdpowiedzUsuńw mojej wersji nie ma ryżu, ale Twoja propozycja brzmi ciekawie i sycąco :)
OdpowiedzUsuństrasznie fajna taka marchewka w kotletach. i tak kolorystycznie jesiennie.
OdpowiedzUsuńKucharzu Drogi, takie kotlety to super sprawa - bardzo podoba mi się pomysł - bardzo!
OdpowiedzUsuń