14 listopada 2010

Kotlety marchewkowe

Czasami kiedy w lodówce prawie pusto może wpaść do głowy fajny pomysł.
Znalazłam marchewkę, cebulę i żółty ser. Mało? Okazało się, że nie. Powstały przepyszne kotleciki .


KOTLETY MARCHEWKOWE

3-4 duże marchewki
cebula
torebka ryżu
2 jajka
3 lyżki bułki tartej + bułka tarta do obtoczenia
duża garść startego żółtego sera
sól, pieprz

Ryż ugotować. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach.
Cebulę posiekać drobno.
Ryż po ugotowaniu wymieszać z marchewką, cebulą, jajkami. Dodać bułkę tartę. Wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

SMACZNEGO :-)

7 komentarzy:

  1. Pomysłowe i ładne te kotleciki!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam kiedyś marchewkowe i bardzo mismakowały:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają bardzo smakowicie, no i jak to już wspomniała majana - pomysłowe:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo podoba mi się ten marchewkowy pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  5. w mojej wersji nie ma ryżu, ale Twoja propozycja brzmi ciekawie i sycąco :)

    OdpowiedzUsuń
  6. strasznie fajna taka marchewka w kotletach. i tak kolorystycznie jesiennie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Kucharzu Drogi, takie kotlety to super sprawa - bardzo podoba mi się pomysł - bardzo!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)