03 listopada 2010

Racuszki maślane z jabłkiem

Są potrawy, które zapadają nam w serce. Kojarzą się z domem.
Są potrawy, które przekazujemy sobie w rodzinie.
I z pewnością taką potrawą są racuchy.
Myślę , że doskonale pasują do akcji Gotujemy po Polsku, któremu patronuje serwis zPierwszegoTłoczenia.pl.


RACUCHY MAŚLANE Z JABŁKIEM

500 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
3 łyżki cukru
2 i 1/2 szklanki maślanki
torebka cukru waniliowego
szczypta soli
2 jabłka

Jajka utrzeć z cukrem, dodać maśłankę, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta i lekko wymieszać.
Piec z dwóch stron.

SMACZNEGO :-)

Gotujemy po polsku!

3 komentarze:

  1. O jakie pyszne :) Domowe, wspomnieniowe, smaczne:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest bardzo wiele przepisów na racuszki i z reguły wszystkie smaczne, ale te z dzieciństwa, te mamine zawsze najsmaczniejsze:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja to bardzo lubie rozne placuszki, a Twoje wygladaja bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)