Są potrawy, które przekazujemy sobie w rodzinie.
I z pewnością taką potrawą są racuchy.
Myślę , że doskonale pasują do akcji Gotujemy po Polsku, któremu patronuje serwis zPierwszegoTłoczenia.pl.
RACUCHY MAŚLANE Z JABŁKIEM
500 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
3 łyżki cukru
2 i 1/2 szklanki maślanki
torebka cukru waniliowego
szczypta soli
2 jabłka
Jajka utrzeć z cukrem, dodać maśłankę, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta i lekko wymieszać.
Piec z dwóch stron.
SMACZNEGO :-)
O jakie pyszne :) Domowe, wspomnieniowe, smaczne:))
OdpowiedzUsuńJest bardzo wiele przepisów na racuszki i z reguły wszystkie smaczne, ale te z dzieciństwa, te mamine zawsze najsmaczniejsze:)
OdpowiedzUsuńja to bardzo lubie rozne placuszki, a Twoje wygladaja bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuń