Generalnie mięso robi się samo :). A ten smak.... Rozkosz dla podniebienia.
Kolejny przepis , który dorzucam do akcji GOTUJEMY PO POLSKU, którego patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl.
BITKI
kilka kawałków schabu
cebula
papryka
sól
pieprz świeżo mielony
papryka sypana
czosnek
olej
Mięso delikatnie rozbić dłonią. Posypać solą, pieprzem i papryką, wetrzeć rozgnieciony czosnek.
Cebulę posiekać w piórka.
Rozgrzać olej, wlożyć mięso i podpiec z każdej strony. Dodać cebulę i podsmażać.
Paprykę pokroić w paski. Dorzucić do mięsa. Podpiec.
Podlać wodą i dusić do miękkości.
SMACZNEGO :)
Lubię takie mięsko:)
OdpowiedzUsuńlubie takie jedzonko:) latwe i smaczne:)
OdpowiedzUsuńKucharzu Jeden...:) a ja przyznaję się bez bicia, że jeszcze nigdy bitek nie robiłam...i zawsze myślałam, że to nie delikatnie, a jakoś ...mocniej.. No, sama nie wiem... - ale wtedy wyszłyby przecież schabowe... Oj, jak człowiek cos namota...
OdpowiedzUsuńW każdym razie fajny pomysł:)
Bitki zawsze kojarzyły mi się z wołowiną, a tu proszę, schabik:)Łatwe i szybkie danie a przede wszystkim smaczne:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
bitki robiła moja babcia najlepsze :) a takie warzywne niespodzianki są super. też kiedyś znalazłam papryczkę w innej :)
OdpowiedzUsuń