OGÓRKI NA OSTRO
(źródło: xxx)
ogórki (ilość zależy od spożywających)
łyżeczka octu ryżowego
2 łyżeczki sosu sojowego
papryczka chili
6 łyżek oliwy z oliwek
cukier brązowy
Ogórki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ukośne paski.
Papryczkę chili pokroić na małe kawałki.
Ocet ryżowy, sos sojowy, oliwę i papryczkę wymieszać. Doprawić cukrem do smaku i polać tym ogórki. Zamieszać i ... gotowe :)
SMACZNEGO :)
Ciekawy pomysł na inne ogóreczki. Muszę spróbować do obiadu:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj i daj znać czy Ci smakowało :)
Usuńwłaśnie wczoraj się zastanawiałam, jak przetworzyć surowego ogórka. Dziękuję za inspirację. Pozdrawiamy Tapenda
OdpowiedzUsuńZawsze do usług :)) pozdrawiam
Usuńfajne te ogórki!
OdpowiedzUsuńi ogólnie fajnie tutaj, tak normalnie, bez nadęcia i zbędnych upiększeń.
poobserwuję :)
pozdrawiam!!
Jest mi szalenie miło. :)) Rozgość się :D
Usuńfajny pomysł na ogórki ....u nas hitem jest mizeria, ale takie kiedyś chętnie podam na swoim stole:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis...muszę go wypróbować :)
OdpowiedzUsuńZapisuję ,bo razem z mężem jesteśmy wielbicielami takich ostrości .Już czuję że będą nam smakowac .Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJolu: podaj :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSzarlotku: wypróbuj koniecznie :) pozdrawiam
Lutka40: w takim razie papryczki dodawaj według swojego smaku :) pozdrawiam
Muszą być przepyszne! Świetny pomysł na nudnego ogórka
OdpowiedzUsuńNaprawdę są dobre :)
UsuńOgóreczki zrobione .Na grillu zrobiły furorę Dziękuję za przepis .Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńJest mi naprawdę niezmiernie miło :))) Pozdrawiam ciepło!!!
UsuńCudowny blog, czytam, czytam i naczytać się nie mogę! Ogórki w innej wersji do spróbowania i to koniecznie:) Post pod tym przepisem- przypadkowo, bo wiele przepisów obi furorę. Pracowałam jako kucharz w greckiej restauracji, ale czasem prostota, polskiej kuchni była mi obca, Ty pomogłaś mi to pokonać :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Droga Pani, balsam na moje serce. Bardzo dziękuję za tak ciepłe i miłe słowa! :)
OdpowiedzUsuń