24 kwietnia 2012

Ogórki na ostro

Jako dodatek do tego kurczaka i mega smacznego ryżu podałam ogórki. Ale nie takie zwyczajne, nie mizerię, ale ostre :). Powiem Wam, że bardzo smakowały w połączeniu z tym kurczakiem. Taka inna forma podania :), a nie ciągle to samo. Mąż był zachwycony, bo on jest wielbicielem wszelkich ostrości.


OGÓRKI NA OSTRO
(źródło: xxx)

ogórki (ilość zależy od spożywających)
łyżeczka octu ryżowego
2 łyżeczki sosu sojowego
papryczka chili
6 łyżek oliwy z oliwek
cukier brązowy

Ogórki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ukośne paski.
Papryczkę chili pokroić na małe kawałki.
Ocet ryżowy, sos sojowy, oliwę i papryczkę wymieszać. Doprawić cukrem do smaku i polać tym ogórki. Zamieszać i ... gotowe :)

SMACZNEGO :)

16 komentarzy:

  1. Ciekawy pomysł na inne ogóreczki. Muszę spróbować do obiadu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie wczoraj się zastanawiałam, jak przetworzyć surowego ogórka. Dziękuję za inspirację. Pozdrawiamy Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  3. fajne te ogórki!
    i ogólnie fajnie tutaj, tak normalnie, bez nadęcia i zbędnych upiększeń.
    poobserwuję :)
    pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest mi szalenie miło. :)) Rozgość się :D

      Usuń
  4. fajny pomysł na ogórki ....u nas hitem jest mizeria, ale takie kiedyś chętnie podam na swoim stole:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawy przepis...muszę go wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zapisuję ,bo razem z mężem jesteśmy wielbicielami takich ostrości .Już czuję że będą nam smakowac .Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Jolu: podaj :) pozdrawiam

    Szarlotku: wypróbuj koniecznie :) pozdrawiam

    Lutka40: w takim razie papryczki dodawaj według swojego smaku :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszą być przepyszne! Świetny pomysł na nudnego ogórka

    OdpowiedzUsuń
  9. Ogóreczki zrobione .Na grillu zrobiły furorę Dziękuję za przepis .Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest mi naprawdę niezmiernie miło :))) Pozdrawiam ciepło!!!

      Usuń
  10. Anonimowy9.10.12

    Cudowny blog, czytam, czytam i naczytać się nie mogę! Ogórki w innej wersji do spróbowania i to koniecznie:) Post pod tym przepisem- przypadkowo, bo wiele przepisów obi furorę. Pracowałam jako kucharz w greckiej restauracji, ale czasem prostota, polskiej kuchni była mi obca, Ty pomogłaś mi to pokonać :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Droga Pani, balsam na moje serce. Bardzo dziękuję za tak ciepłe i miłe słowa! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)