Chrupkość skórki i miękkość w środku.
Tym razem mocno czosnkowe. Pycha.
CUKINIA Z CZOSNKIEM
(źródło: KUCHNIA MEKSYKAŃSKA Cornelia Zingerling)
600 g cukini
5 ząbków czosnku
3-4 łyżki oliwy z oliwek
sól
mielony czarny pieprz
Cukinię umyć, odkroić od nich ogonki, a następnie pokroić na plasterki o grubości 1 cm. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cukinię i stale mieszając smażyć cukinię na silnym ogniu przez 4 minuty, a następnie posolić i popierzyć.
Zredukować ogień dodać czosnek i smażyć całość przez kolejne 2-3 minuty. Gotowa cukinia nie powinna być zbyt miękka.
SMACZNEGO :)
Przepis dodaję do akcji Shinju, Hola Mexico.
Takie proste i takie pyszne!:)
OdpowiedzUsuńPycha:)
OdpowiedzUsuńŁatwo, szybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńlubie takie szybkie i smaczne jedzonko:)
OdpowiedzUsuńJadłam taką wczoraj! Tylko jeszcze z fetą, bo ona się tak fajnie rozmazuje na cukinii :)
OdpowiedzUsuńcukinię chyba właśnie najbardziej lubię z czosnkiem :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się: cukinia z czosnkiem, tak po prostu - po prostu pycha!
OdpowiedzUsuń:)
Połączenie idealne, uwielbiam!:)
OdpowiedzUsuń