18 lipca 2010

Szybki kurczak

Lubię zarówno potrawy, przy których trzeba więcej popracować, ale lubię też takie które raz dwa się robi.
A jeszcze lepiej jeżeli z jednego składnika można mieć dwa w jednym.

Warto, kiedy gotujemy rosół wrzucić trochę dodatkowego kurczaka (pierś czy udko). Podgotować trochę w warzywach, ale tylko podgotować. Następnie wyciągnąć i ...


SZYBKI KURCZAK

udko, pierś podgotowana
sól
pieprz
cubrzyca
majeranek
olej

Kurczaka doprawić cubrzycą, majerankiem, dodać trochę soli i pieprzu.
Smażyć na oleju z obu stron.
Podlewać co jakiś czas wodą.
Kiedy kurczak będzie już miękki doprawić sos według uznania, który się wytworzy podczas pieczenia.
I już :D

SMACZNEGO

4 komentarze:

  1. Fajny sposób na kurczaczka:))

    OdpowiedzUsuń
  2. W taki upał nie da się zbyt długo siedziec w kuchni, a taki obiad świetnie się sprawdza :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. przy ostatnich upałach takie szybkie obiady są jak najbardziej wskazane :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)