A jeszcze lepiej jeżeli z jednego składnika można mieć dwa w jednym.
Warto, kiedy gotujemy rosół wrzucić trochę dodatkowego kurczaka (pierś czy udko). Podgotować trochę w warzywach, ale tylko podgotować. Następnie wyciągnąć i ...
SZYBKI KURCZAK
udko, pierś podgotowana
sól
pieprz
cubrzyca
majeranek
olej
Kurczaka doprawić cubrzycą, majerankiem, dodać trochę soli i pieprzu.
Smażyć na oleju z obu stron.
Podlewać co jakiś czas wodą.
Kiedy kurczak będzie już miękki doprawić sos według uznania, który się wytworzy podczas pieczenia.
I już :D
SMACZNEGO
Fajny sposób na kurczaczka:))
OdpowiedzUsuńW taki upał nie da się zbyt długo siedziec w kuchni, a taki obiad świetnie się sprawdza :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńpysznie domowo
OdpowiedzUsuńprzy ostatnich upałach takie szybkie obiady są jak najbardziej wskazane :)
OdpowiedzUsuń