OMLET Z GROSZKIEM I RUKOLĄ
(dla 2 osób)
4 jajka
spora garść startego żółtego sera
sól
pieprz
1/2 puszki odsączonego zielonego groszku
duży pęczek rukoli
Jajka porządnie wyszorować, wbić do miseczki, rozbełtać, dodać ser i dobrze rozmieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać 1 lyżeczkę masła i wylać masę jajeczno - serową, gdy się jedna strona zetnie, delikatnie odwrócić na drugą stronę. Wtedy posypać groszkiem i rukolą.
Gdy omlet będzie już gotowy złozyć go na pół, przekroić i podawać.
SMACZNEGO :)
NIE ZAPOMNIJCIE O KONKURSIE, NA KTÓRY WAS SERDECZNIE ZAPRASZAM.
Ja mam podobnie. Tez jestem cieplolubna :) Chociaz lubie zime z duza iloscia sniegu zdecydowanie wole opalac sie na sloncu i pluskac w wodzie :) Omlet wspanialy. Chyba musze zmobilizowac mojego meza aby przygotowal dla mnie jakies pyszne sniadanie :)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia.
Koniecznie zmobilizuj :)) Pozdrawiam ciepło :) i słonecznie.
Usuńja bym zjadla wersje bez groszku. rukole uwielbiam a groszek tylko w salatce:P
OdpowiedzUsuńMożna i bez groszku :))
Usuńależ to pyszne śniadanie, zjadłabym je z wielką przyjemnością:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmusisz męża poprosić, niech się stara :)) pozdrawiam.
UsuńTakże dodaję groszek do omletu - ale wolę ten mrożony :)
OdpowiedzUsuńz mrożonym nie probowałam, ale spróbuję :)
UsuńPyszny omlecik. Chętnie bym zjadła taki wiosenny:)
OdpowiedzUsuńdziękuję Majanko :))
UsuńOooo chyba wiem co zrobię jutro na obiad :)
OdpowiedzUsuńcieszę się zatem bardzo :-)
UsuńKochany chłopak i przy okazji sie poatarał. Więcej takich dni w 2013 życzę :)
OdpowiedzUsuńhahah :D wielkie dzięki!
Usuńcudne danie w środku zimy:)
OdpowiedzUsuńdziekuję :-)
UsuńJak groszek to zdecydowanie polecam mrożony. Powód nr 1 - lepiej smakuje, powód nr 2 - podobno zdrowszy, powód nr 3 - najważniejszy ;-P - lepiej wygląda, bo jest teki ślicznie zielony :-) Świetny wiosenny omlecik. Na słońce jeszcze niestety poczekamy...
OdpowiedzUsuńTeż tak mam ,lubię ciepełko i takie wiosenno -letnie jedzonko .Omlek wygląda przepysznie
OdpowiedzUsuń