03 grudnia 2010

Pasta paprykowa

Zanim na dobre zaczniemy "pierniczyć" :) w kuchni, zapraszam na bardzo dobrą pastę.
Lubię do twarożku dodawać różne składniki. Dlatego co rusz mam coś nowego na kanapce .


PASTA PAPRYKOWA

kosta białego sera (250 g)
1 łyżka masła
1-2 łyżki śmietany
1-2 łyżki startego żótego sera
1-2 łyżeczki słodkiej sypanej papryki w proszku
kilka plastrów konserwowej papryki drobno pokrojnej
1 mała cebulka dorbno posiekana
sól, pieprz
sambal oelek (według gustu dla zaostrzenia smaku)




Wszystko razem dokładnie wymieszać, doprawic do smaku.
Ot cała filozofia :-)

SMACZNEGO :)


7 komentarzy:

  1. Fajna ta pasta !
    Ja też pierniczę w ten weekend :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jaka słoneczna ta pasta!

    OdpowiedzUsuń
  3. Smaczna ta pasta musi być, chętnie wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubie rozne pasty i Twoja tez by mi smakowala:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na kanapeczkę na śniadanko idealna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Poproszę odrobinę na spróbowanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. I już coś innego na śniadanko.
    Sądząc po składnikach na pewno by mi smakowała taka pasta. Muszę się skusić:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)