Paczuszkę wygraną u Antoniego dostałam jakiś czas temu.
I korzystam z niej, ale z braku czasu nie mogłam zamieszczać ostatnio wpisów.
Dlatego czym prędzej nadrabiam zaległości.
Pierwszą rzeczą jaką zrobiłam po otwarciu paczuszki było włączenie netu i sprawdzenie "co to za cuda" :-).
Och, mój mąż był zachwycony nowymi przyprawami.
Zapraszam dziś na "mielone" z garam masala i dip z tandori masala :)
KLOPSIKI Z GARAM MASALA
200 g mięsa mielonego
1 cebula
2 łyżki bułki tartej
1 jajko
sól, pieprz
przyprawa garam masala
Wszystkie składniki razem połączyć. Wyrobić na jednolitą masę. Przyprawy garam masala powinno być odpowienio dużo (2-3 łyżki) - oczywiście według gustu.
Uformować z mięsa wałeczki, albo malutkie klopsiki i smażyć najlepiej na patelni grilowej.
DIP Z TANDORI MASALA
2 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany
sól, pieprz
przyprawa tandori masala
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO :)
O rany zazdroszcze;) A kotleciki wygladaja apetycznie, szkoda ze tak juz pozno na takie pysznosci:)
OdpowiedzUsuńsmak pewnie jest wyborny!
OdpowiedzUsuńpysznie i aromatycznie u Was teraz :-)
OdpowiedzUsuńZ takimi przyprawami to musiało nieźle smakować :)
OdpowiedzUsuńDziewczyny smak tych przypraw naprawdę wart jest spróbowania :).
OdpowiedzUsuńPozdrawiam