28 maja 2010

Mielone zupełnie inaczej


Paczuszkę wygraną u Antoniego dostałam jakiś czas temu.
I korzystam z niej, ale z braku czasu nie mogłam zamieszczać ostatnio wpisów.
Dlatego czym prędzej nadrabiam zaległości.
Pierwszą rzeczą jaką zrobiłam po otwarciu paczuszki było włączenie netu i sprawdzenie "co to za cuda" :-).
Och, mój mąż był zachwycony nowymi przyprawami.

Zapraszam dziś na "mielone" z garam masala i dip z tandori masala :)

KLOPSIKI Z GARAM MASALA

200 g mięsa mielonego
1 cebula
2 łyżki bułki tartej
1 jajko
sól, pieprz
przyprawa garam masala

Wszystkie składniki razem połączyć. Wyrobić na jednolitą masę. Przyprawy garam masala powinno być odpowienio dużo (2-3 łyżki) - oczywiście według gustu.
Uformować z mięsa wałeczki, albo malutkie klopsiki i smażyć najlepiej na patelni grilowej.

DIP Z TANDORI MASALA

2 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany
sól, pieprz
przyprawa tandori masala

Wszystko razem dokładnie wymieszać.

SMACZNEGO :)

5 komentarzy:

  1. O rany zazdroszcze;) A kotleciki wygladaja apetycznie, szkoda ze tak juz pozno na takie pysznosci:)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie i aromatycznie u Was teraz :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z takimi przyprawami to musiało nieźle smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziewczyny smak tych przypraw naprawdę wart jest spróbowania :).
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)