13 lipca 2012

Wspaniała pasta serowo-gruszkowo-orzechowa


Zielenina, u której znalazłam przepis na tą pastę napisała, że jest to najlepsza pastą :). I powiem Wam, że dużo się nie pomyliła.
Pasta jest pyszna : słodka gruszka, ostre chili, orzechy i ser...
Nic więcej dodawać nie muszę.
Składników nie kroiłam drobniutko i super gryzło się na bułeczce.


PASTA SEROWA

jeden krążek naturalnego camemberta, ok. 120 g
180 g twarożku
jedna spora lub dwie mniejsze gruszki o łącznej wadze ok. 250 g
50 g orzechów włoskich
2 szalotki
1/2 pęczka natki pietruszki
1/2 łyżeczki płatków chilli
sól pieprz


Camembert pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Twaróg rozgnieść widelcem, oba sery dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest zbyt sucha dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego, aż będzie kremowa.
Orzechy uprażyć na suchej patelni, posiekać dość drobno.
Gruszkę  obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę.
Szalotki i natkę drobno posiekać.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.

SMACZNEGO :)

10 komentarzy:

  1. musi być świetna. zrobię ją któregoś dnia na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo ciekawy przepis, czegoś takiego nie jadłam. Chętnie wypróbuję, bo pasty lubię:D:D:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też robiłam ją pierwszy raz :) pozdrawiam

      Usuń
  3. bardzo interesujące połączenie ;]

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy przepis. Może też się skuszę? W sumie dawno żadnej pasty nie jadłam.
    Pozdrowienia :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Majanko naprawdę kochana warto :)) Pozdrawiam :)

      Usuń
  5. Bardzo ciekawy przepis

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)