20 stycznia 2012

Pulpety

Można zrobić inaczej? Można.
Co prawda moje ulubione pulpeciki to takie tradycyjne w sosie koperkowym, ale i te są warte wypróbowania.


PULPETY Z OTRĘBAMI

20 dag mielonego mięsa z indyka (może być inne)
2 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
jajko
cebula
sól
pieprz
bulion

Cebulkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. I formować kulki.
Zagotować bulion , wrzucać pulpeciki i gotować ok 10 minut. Trzeba uważać żeby się nie rozgotowaly.
Przygotować wedlug uznania sos (u mnie był pomidorowy) i można podawać.

SMACZNEGO :)


3 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie pulpeciki, choć z otrębami nie kombinowałam. Świetnie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też lubię pulpeciki i takie z otrębami także czasami robię:)
    Pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)