Co prawda moje ulubione pulpeciki to takie tradycyjne w sosie koperkowym, ale i te są warte wypróbowania.
PULPETY Z OTRĘBAMI
20 dag mielonego mięsa z indyka (może być inne)
2 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
jajko
cebula
sól
pieprz
bulion
Cebulkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. I formować kulki.
Zagotować bulion , wrzucać pulpeciki i gotować ok 10 minut. Trzeba uważać żeby się nie rozgotowaly.
Przygotować wedlug uznania sos (u mnie był pomidorowy) i można podawać.
SMACZNEGO :)
Bardzo lubię takie pulpeciki, choć z otrębami nie kombinowałam. Świetnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię pulpeciki i takie z otrębami także czasami robię:)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia
interesujące :)
OdpowiedzUsuń