16 stycznia 2011

Nadziewane jajka

Czy wszystko musi być ciagle takie same? A wlaśnie, że nie, niekoniecznie.
Niewielkim nakładem można np. jajka trochę odmienić.


NADZIEWANE JAJKA

4 jajka
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka śmietany
mały ząbek czosnku
2 łyżeczki startego sera
sypana czerwona papryka

Jajka ugotować na twardo. Delikatnie wygrążyć żółtka. Rozgnieść. Dodać majonez, śmietanę, czonek i ser. Wszystko wymieszać i delikatnie wlożyć w miejsce po żółtkach.
Posypać papryką czerwoną.

SMACZNEGO :)

8 komentarzy:

  1. Robię podobne:)
    U mnie wszyscy chętnie takie faszerowane jajeczka pałaszują:)
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam jajka w każdej postaci! Faszerowane też :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię jajka faszerowane, pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie jajeczka:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudne! Ja zazwyczaj robie z majonezem i groszkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  6. lubie takie faszerowane jajka:)

    OdpowiedzUsuń
  7. bardzo dawno nie jadłam takich jajek. chyba pora to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)