13 października 2015

Czyżby tagliatelle? A nie :) Marchewka.

Kiedy zobaczyłam co udało mi się "wystrugać" z marchewki pomyślałam, że wygląda to idealnie jak dyniowe tagliatelle. I skoro udało mi się samodzielnie zrobić czekoladowe tagliatelle, to myślę, że spróbuję się podjąć takiego wyzwania.
Ale to jednak zwykła marchewka.
W sumie zwykła - niezywkła.
Cieszy oko, a to najważniejsze.
I jest niewiarygodnie prosta do zrobienia.

 
MARCHEWKA
 
3-4 marchewki
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
cukier
oliwa z oliwek
 
Marchewkę obrać i ciąć obieraczką wzdłuż marchewki, żeby powstały takie długie paski.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Polać oliwą.
 
 
SMACZNEGO :)



 
 
 

3 komentarze:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)