Jedną znam, a drugiej nauczyła mnie robić moja bratowa.
I jedna i druga są pyszne.
Niestety z braku czasu i trochę lenistwa :) zamieszczam przepisy dopiero teraz. Myślę, że nic nie szkodzi na przeszkodzie, żeby jest teraz przgotować.
KAPUSTY
Kapusta ze smietaną
Kapustę białą poszatkować. Wrzucić do garnka, zalać wodą, posolić i gotować.
Kiedy zmięknie odcedzić, doprawić do smaku solą i przeprzem. Dodać śmietany wedlug uznania i już :)
Kapusta duszona
Kapustę białą poszatkować. Wrzucić do garnka, dodać ziele angielskie, listek laurowy i gotować. Kiedy zmięknie odcedzić. Dodać drobno posiekaną cebulkę, sól, pieprz szczyptę cukru, odrobinę octu. Oczywiście doprawić według własnego gustu i smaku.
Wymieszać i już :)
Do jednej i do drugiej kapusty należy dodać drobno posiekany koperek.
SMACZNEGO! :)
Pyszne kapustki. Chetnie bym zjadła taką młodziutką.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia:)
Tę drugą robię i jadam, ze śmietaną jeszcze nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię Kucharko Droga!
Serdecznie zapraszam na mojego bloga
OdpowiedzUsuńa w nim dwa nowe wpisy (sernik z pianą , szarlotka dla babci)
wypieki-agi.bloog.pl