23 września 2010

Tagliatelle z pieczarkami i papryką

Co tam będę dużo pisać.
Bylam pobiegać.
Po drodze kupiłam pieczarki. W lodówce czekała papryka.
I... raz dwa powstało pyszne danie :)


TAGLIATELLE Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ

30 dag pieczarek
2 czerwone papryki
cebula
2-3 ząbki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
łyżka oliwy
woda
starty żółty ser

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i poplasterkować. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pociąć na paseczki.
Na patelnie wlać oliwę , wrzucić cebulę i czosnek - zeszklić.
Dodać paprykę. Podsmażyć kilka minut.
Dodać pieczarki.
Dusić do miękkości. Można podlewać wodą od czasu do czasu.
Dodać koncentrat pomidorowy. Kilka minut pogotować z całością. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ugotować tagliatelle wedlug przepisu na opakowaniu.

Na makaron nałożyć sos, posypać serem.

Potrawę dodaję do akcji mossqa.


SMACZNEGO :)


6 komentarzy:

  1. Szybko i smacznie i o to chodzi:))
    Pozdrowienia:)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię wszelkie makaronowe eksperymenty;)

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię tagliatelle za to, że dookoła wstązek oblepia się sos - bardziej niz przy spaghetti, ono jest mało "sosoprzyciągające" :)

    OdpowiedzUsuń
  4. gotować to ja lubię na szybko, takie danie (gdyby nie pieczarki ;)) zjadłabym z miłą chęcią na obiad!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam 'przypadkowe' makarony. A tagliatelle chyba najbardziej, właśnie z powodu wspomnianego przez Kuchareczkę :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)