18 marca 2010

Pasta z zielonego groszku

Lubimy pasty na śniadanie. Zresztą może nie tylko na śniadanie, ale w ogóle lubimy pastę do bułeczki czy chleba.
Tym razem zrobiłam pastę z zielonego groszku.

Wyszła naprawdę dobra :)


PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU

1/2 paczki mrożonego groszku
1 łyżka masła
1-2 ząbki czosnku
1 łyżka startego żółtego sera
sól, pieprz

Groszek ugotowac. Lekko ostudzic. Masło wymieszac z rozgniecionym czosnkiem. Dodac do groszku i rozgnieśc. Dodac starty ser. Wymieszac. Doprawic do smaku solą i pieprzem.

SMACZNEGO :)

Pastę dodaję oczywiście do akcji Pinkcake


6 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawy przepis:) Muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczny kolor!
    Dziękuję, że się przyłączyłaś do zabawy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Śliczna zielona pasta :) Pysznie wygląda:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna i śliczna! Zrobię taką na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo Wam dziękuje! Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. alez optymistyczna zieleń!
    kanapki z taką pastą muuuuszą byc pyszne:-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)