02 marca 2010

Pasta z soczewicy

Kolejna pasta z serii niefotogeniczna ale bardzo pyszna :-)
Nic więcej nie będę dodawać, tylko podam przepis.
Aaaa... mnie ona najbardziej smakowala na ciepło ;)


PASTA Z SOCZEWICY

szklanka zielonej soczewicy
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
majeranek
olej

Soczewicę ugotować do miękkości.
Cebulę i czosnek poszatkować drobno i zeszklić na oleju.
Soczewicę po ugotowaniu rozgnieść widelcem, dodać do niego cebulę z czosnkiem.
Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.

SMACZNEGO :)

4 komentarze:

  1. Oj na pewno wypróbuję tą pastę - bardzo lubię takie przysmaki :)

    A Tobie może się spodobać mój przepis na pastę z avocado ::)
    http://www.kalejdoskopsmakow.pl/?p=35

    OdpowiedzUsuń
  2. niefotogeniczne najczęściej jest najpyszniejsze
    ja to wiem :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Musi być pyszna, lubię pasty, napewno taką też zrobię.
    Z past robię avocadową oraz hummusa z ciecierzycy. też polecam

    OdpowiedzUsuń
  4. rewelacyjny pomysl!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)