02 lipca 2015

Pasta słonecznikowa

Przeczytałam kilka przepisów na pastę słonecznikową. I z tych kilku zrobiłam taką swoją.
Jedna ważna rzecz, ta pasta musi mieć "pazurka". Trzebą ją dobrze doprawić, inaczej będzie mdła.

 
PASTA SŁONECZNIKOWA
 
1 szklanka słonecznika
4 łyżki płatków owsianych
3 suszone pomidory
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
łyżeczka posiekanej natki pietruszki (można dać więcej)
sól
pieprz
1 łyżeczka chrzanu
 
Słonecznik wrzucić do garnka , zalać woda i gotować przez ok 20 - 25 minut.
W drugim garnku - nalać trochę wodę,zagotować, osolić, wrzucić płatki i gotować przez ok 7 minut.
 
Ugotowany słonecznik odcedzić, dodać ugotowane płatki, koncentrat, czosnek , posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki i wszystko zmiksować. Posolić, popieprzyć, dać chrzan .
Doprawić do smaku wedlug gustu.
 
SMACZNEGO :)

3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa ta pasta :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna pasta, pełna smaku!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajna, bardzo fajna ... i podoba mi się ten chrzanowy pazurek:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)