04 września 2014

Surówka z białej kapusty

Czuję jak po cichu skrada się jesień.
Dlatego korzystam z warzyw jak tylko można.

 
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY
 
1 mała główka kapusty białej 
2 ogórki zielone
1 papryka czerwona
mała cebula
ząbek czosnku
natka pietruszki
jogurt naturalny
1 łyżeczka chrzanu
sól
pieprz
cukier
 
Kapustę poszatkować. Posolić i zostawić na 10 minut, żeby puściła soki.
Po tym czasie można osączyć.
Ogórki obrać i pokroić na plasterki.
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
Warzywa dodać do kapusty i wymieszać.
Do jogurtu dodać chrzan. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Wylać sos jogurtowy na sałatkę. Wymieszać.
Posypać wszystko posiekaną natką pietruszki.
 
SMACZNEGO :)
 

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie surówki :)
    Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Klasyczna i najlepsza do obiadku !:)
    Dołączam do obserwatorów i będę odwiedzać, bardzo pozytywny blog:)

    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niesamowicie się cieszę :-) rozgośc się i smacznego. Pozdrawiam.

      Usuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz. Zapraszam do czytania, gotowania i zyczę smacznego :)