Idealny na tak gorące dni jakie teraz są.
Danie jest PRZEPYSZNE!!!
MAKARON Z TUŃCZYKIEM I PIECZARKAMI
1/2 kg pieczarek
1 cebula
tuńczyk w oliwie
śmietanka 30%
łyżka startego parmezanu
sól
pieprz
natka pietruszki
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Pieczarki kroimy.
Na patelni rozgrzewamy olej i dajemy cebulkę, następnie na cebulce podsmażamy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko to razem zmiksować.
Dodać tuńczyka w oliwie, wlać śmietankę - tyle by po zmiksowaniu uzykać konsystencję gęstego sosu.
Wsypać łyżkę startego parmezanu.
Makaron ugotować al dente.
Sos wymieszać z ugotowanym makaronem.
Wyłożyć na talerze i posypać poszatkowaną natką pietruszki.
SMACZNEGO :)
Uwielbiam takie szybkie i pyszne dania!
OdpowiedzUsuńSzybko i jak pysznie :) Tuńczyk jest niezastąpiony :)
OdpowiedzUsuń