NAJPROSTSZY PRZEPIS NA KRÓLIKA
części królika
sól
świeżo mielony pieprz
słodka czerwona papryka w proszku
majeranek
olej
Królika oczyścić, osolić, popierzyć, posypać papryką i majerankiem.
W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, królika obsmażyć z obu stron. Smazyć kilka minut, następnie podlać wodą i dusić do miękkości od czasu do czasu podlewając wodą.
Cała filozofia :).
SMACZNEGO :)
Ja też kiedyś myslałam, że królik taki trudny do przyrządzenia. ;)
OdpowiedzUsuńMi także smakował.
Pozdrowienia :)
u nas również w zeszłym tygodniu królował królik;) był tak łatwy do obrobienia, że przygotował go laik, mój mąż:D
OdpowiedzUsuńsmakował pysznie:D
Bardzo lubię mięso królicze, robiłam je na trzy sposoby, ale tak upieczony w samych przyprawach najlepiej mi smakował :-)
OdpowiedzUsuńJestem za!! Królik powinien zdetronizować kurczaka wszechpanującego na polskim stole.
OdpowiedzUsuńJa jakoś nie umiem się przekonać do królika, ale mój Połówek go uwielbia:) pozdrawiam ciepło
OdpowiedzUsuńPycha ! Zazdroszczę takiego obiadu
OdpowiedzUsuńMajana: :)
OdpowiedzUsuńAntenka: no proszę brawo dla męża :)
Agattekh: czasami to co najprostsze jest najlepsze :)
Aga: amen :)
Jolu: ale nigdy nie jadłaś? Czasami warto wymoczyć go w mleku i już jest inny :)
Lutka: Dzięki :))