Coraz wcześniej też dzień się zaczyna.
Dziecko chore, bardzo wysoka gorączka. Wstaję i sprawdzam w nocy kilka razy.
04:15 - za oknem już wstaje pomalutku dzień. Delikatnie gładzę główkę i podaję syrop, żeby ulżyć.
Wszystko powoli sie budzi. Ptaszek nieśmiało zaczyna śpiewać.
To mnie uspokaja i daje radość :).
Gdy pojawia się młoda kapusta mogłabym nagotować jej wielki garnek i nic więcej.
Wyjadam ją lychami :), bo łyżką tego nazwać nie można.
MŁODA KAPUSTA
główka młodej kapusty
2 łyżki masła
woda
pęczek koperku
1 mała cebula
sól
pieprz świeżo zmielony
sok z cytryny
cukier
Kapustę obrać z pierwszych brzydszych liści i następnie poszatkować.
W garnku rozpuścić masło, wrzucić poszatkowaną kapustę i podlać wodą (tak żeby nie zakryła całkowicie kapusty).
Gotować do miękkości. Odcedzić.
Cebulę drobno posiekać , koperek również.
Do odcedzonej kapusty wrzucić cebulę, wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, odrobiną cukru, solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodać koperek.
Wszystko zamieszać.
SMACZNEGO :)
Ojjj dużo zdrowia dla dzieciaczka
OdpowiedzUsuńBardzoooo dziękuję!
UsuńRobię prawie identyczną .Jest pyszna i też nie mogę przejść koło niej obojętnie .Na ciepło i na zimno kiedy nikt nie widzi łychą podjadam .
OdpowiedzUsuńDużo zdrówka dla dzieciątka
Ha :) masz dokładnie jak ja i na ciepło i na zimno :)
UsuńDziecku życzę zdrówka ..... a kapustą się częstuję, jest doskonała:)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo . Częstuj się bardzo proszę!
UsuńMłoda kapustka z koperkiem jest pyszna. Uwielbiam.
OdpowiedzUsuńŻyczę zdrówka dużo dla Córeczki!
Pozdrawiam Was :*
Bardzooo dziękujemy!! Ściskam!
UsuńDużo zdrówka dl dziecka! Pyszna kapustka, młoda najlepsza :)
OdpowiedzUsuńwielkie dzięki! pozdrawiam
UsuńDla mnie najlepsza.
OdpowiedzUsuńW sezonie mogłabym chyba żywić się wyłącznie młodą kapustą ;)
A dla Dziecka...dużo zdrówka!
Dokładnie tak, nagotować wielki gar i wcinać :) Pozdrawiamy i dziękujemy!
Usuńlubię taką kapustkę
OdpowiedzUsuńtak jak my :)
OdpowiedzUsuńJest pyszna ale z trzeba dodać wędzonego boczku pokrojonego w kosteczkę i podsmażonego
OdpowiedzUsuńMy wlasnie wolimy tak bez boczku :) pozdrawiam :)
Usuń